Mini-marketing lekcije u novoj Google Primer aplikaciji

Pre skoro godinu dana, Google je lansirao mobilnu aplikaciju Google Primer, koja je pružala startapima mini-marketing lekcije. Oblasti su se odnosile na SEO optimizaciju web sajtova, content marketing,  Search engine marketing i sl. Međutim, u to vreme, aplikacija je još uvek bila u fazi testiranja i Google nije želeo da daje komentare na tu temu.

Google Primer je konačno redizajniran, obogaćen novim aktuelnim lekcijama (kao što su npr. značaj  responsive dizajna web sajta) i lansiran. Kompanija je čak saopštila da će biti ažurna i da će svake nedelje predstavljati nove lekcije.

Pored toga, aplikacija je sada dostupna za Android, nakon njenog debija na iOS-u u oktobru prošle godine.

Kako su iz kompanije Google objasnili, cilj projekta Google Primer je da pomogne ljudima iz sveta biznisa i marketinga, bez obzira na to da li su oni vlasnici malih preduzeća ili rade u departmentima velikih korporacija, da ostanu u toku sa novim, aktuelnim alatima i veštinama koje će im omogućiti da kvalitetnije obavljaju posao kojim se bave.

Aplikacija nudi rasčlanjene lekcije koje mogu biti pregledane i offline, što omogućava učenje u pokretu. Slobodno vreme možete iskoristiti za učenje dok čekate u redu za kafu, dok ste u prevozu do posla i slično.

Google Primer korisnici će moći da sačuvaju svoj progres u svom profilu, da sačuvaju sadržaj ili da ga podele s onima za koje smatraju da im može biti od koristi.

Dok je originalna verzija aplikacije sadržala više uvodnog i opšteg sadržaja, Google Primer lekcije danas pružaju daleko širi spektar oblasti i lekcija koje su rangirane od osnovnih do naprednih. Google je vodio računa i o tome da ne koristi previše specifične i stručne izraze (koliko je to bilo moguće) što olakšava učenje onima koji se prvi put susreću s određenim pojmovima. Inače, ceo edukativni sadržaj u aplikaciji je sastavljen od strane eksperata iz branše i ljudi iz Google-a.

Ne treba zanemariti i prećutati intenciju Google-a da kroz ovu alikaciju želi da ispromoviše neke od svojih brojnih usluga i proizvoda kod osoba koje za njih do tada nisu čuli. Ili možda i jesu, ali ih nisu isprobali. Onima kojima ovaj skriveni motiv ne smeta, Google Primer može itekako biti od pomoći. Ako spadate u ove druge, među kojima sam svakako i ja, preporučujem da već danas preuzmete Primer aplikaciju i krenete sa učenjem novih stvari na intersantan i drugačiji način.

Google Primer je besplatan za preuzimanje na iTunes i na Google Play -u.

autor: Vlada Ilić

Pošaljite Besplatan Upit