SEO optimizacija sajta

Optimizacija web sajtova i pozicioniranje za regularnu Google pretragu naziva se SEO (Search Engine Optimisation) ili Optimizacija za Internet Pretraživače.

Ovi rezultati se ne mogu promeniti direktnim plaćanjem Google-u, pa naša kompanija pruža uslugu SEO optimizacije sajta koja se sastoji iz niza aktivnosti koji će dovesti do toga da Google prepozna Vaš web sajt kao relevantan i pouzdan i samim tim poboljša pozicije na prirodnoj pretrazi.

 

Prednosti koje donosi dobro urađen SEO:

Zauzimanje top pozicija - ovo je svakako glavni benefit optinizacije sajta. Kada se nalazite na prvom mestu za odabranu ključnu reč, svako ko ukuca tu ključnu reč u Google pretrazi doći će na Vaš sajt. Ovo direktno vodi do velikog porasta broja poseta sajtu, a samim tim i do povećanja obima poslovanja;

Rezultati koji dugo traju - dolazak na najbolje pozicije u Google pretrazi nije lak i potrebno je da prođe određeno vreme kako biste došli na željeno mesto. Ali i rezultati koje daje SEO su dugotrajni, i kada Vas jednom pozicioniramo na top poziciji bićete tu i kada prestanemo sa optimizacijom;

Povećanje svesti o brendu - kada se nađete na top pozicijama korisnici će mnogo češće viđati vaš sajt i vaš brend, a to će direktno dovesti do povećanja svesti o Vašem brendu u podsvesti korisnika.

 

 

On site SEO (on page optimization)

On Site SEO optimizacija sajta za pretraživače podrazumeva skup određenih radnji koje će biti izvedene na samom web sajtu u cilju njegovog pozicioniranja na pretragama. Radi se nakon izvršene analitike i obuhvata sledeće:

 • Analiza trenutnog stanja vašeg sajta, tržišta i konkurencije.
 • Istraživanje i analiza ključnih reči.
 • Korekcije strukture web sajta i linkova (URL-ova).
 • Korekcija tekstova u cilju SEO-a.
 • Korekcija naslova stranica (H1 - H6).
 • Interno linkovanje.
 • Definisanje i postavljanje Title i Description tagova, te njihovo usklađivanje sa sadržajem i izvršenom analitikom.
 • Postavljanje odgovarajućih ALT tagova na slikama.
 • Postavljanje dugmića za šerovanje sadržaja na društvenim mrežama.
 • Instalacija Google Analytics, sitemap.xml, Search Console, robots.txt.
 • Prijava sajta na pretraživače, te praćenje i ubrzivanje indeksiranja novih stranica.

Link building (off site SEO)

Ovo je najvažniji ali i najosetljiviji deo SEO optimizacije web sajta. On podrazumeva izgradnju mreže dolaznih linkova ka samom sajtu, i na taj način podizanje rankinga i autoriteta web sajta na pretraživačima. Mrežu dolaznih linkova treba graditi postepeno i raznovrsno, korišćenjem različitih i što je moguće kvalitetnijih link building metoda.

Opšte je prihvaćeno da je najkvalitetniji link onaj link do kojeg je najteže doći, zato takvi linkovi imaju i najveću vrednost. Iz tog razloga se kao najkvalitetnije link building metode izdvajaju Guest postovi i linkovi iz članaka objavljenih na drugim sajtovima.

Pored ovih, koristimo i druge metode kao što su razmena linkova sa drugim web sajtovima, prijavljivanje sajta u web direktorijume, kreiranje linkova na forumima i td.

Građenje mreže linkova treba da bude konstantan i dugotrajan proces, koji će se raditi uz stalnu analizu pozicije sajta na određene fraze na pretraživačima.

 

Ukoliko želite više informacija vezanih za kampanju koja se odnosi konkretno na Vašu kompaniju, pošaljite upit našem timu koji se više godina aktivno bavi kreiranjem i vođenjem online marketing kampanja. U najkraćem mogućem roku ćete od nas dobiti predlog najbolje strategije i optimalni raspored budžeta koji će pronaći isključivo ciljne korisnike, a sve u skladu sa Vašom branšom, načinom poslovanja i finansijskim mogućnostima!

Pošaljite Besplatan Upit