Predstavljanje projekta - Fleet Partner

Sa ponosom predstavljamo projekat realizovan za kompaniju Fleet Partner, koja od skoro svoje poslovanje u oblasti profesionalnih usluga upravljanja voznim parkom razvija kao partner Arval Global Alliance na teritoriji naše zemlje. Cilj je bio da se na profesionalan i moderan način predstavi kompanija i njena delatnost kroz uvažavanje poslednjih trendova u dizajnu i razvoju web sajtova.

Glavna vodilja u planiranju projekta bio je UX (user experience) kako u pogledu funkcionalnosti tako i u pogledu dizajna. Sajt je jednostavan, pregledan i vizuelno atraktivan.

Prilikom izbora boja i drugih dizajnerskih elemenata, ideja je bila da se stvori utisak ozbiljnosti i stručnosti i da se na adekvatan način predstavi core business kompanije.

Iz vizuelnog, tj. dizajnerskog ugla, posebno mesto u kreiranju web sajtova zauzimaju fotografije. Kvalitetne fotografije u slučaju dizajna web sajta preko čitavog ekrana ostavljaju snažan utisak na posetioca. U ovom konkretnom slučaju, početnom stranicom dominira slajd-šou koji ističe glavne konkurentne prednosti kompanije kroz jednostavan dizajn, svedenu animaciju i efektnu kombinaciju boja i oblika.

Još jedna specifičnost ove web prezentacije je prikaz menija na početnoj strani. Kao posledica razvijanja responsive dizajna i težnje ka minimalizmu i jednostavnosti za ikonicu menija iskorišćen je tzv. “hamburger”, intuitivno rešenje koje će uštedeti prostor na manjim ekranima, a na većim diskretno predstaviti meni. Standardni hamburger je prikazan sa tri horizontalne linije jedna ispod druge, a u ovom slučaju smo se poigrali i napravili metaforu izmenom hamburgera gde je srednja linija isprekidana i asocira na put zbog glavne delatnosti klijenta. Na početnoj strani posetioca ne dočekuje meni, već se on pojavljuje kada se krene u istraživanje sadržaja web prezentacije. Klikom na ovu ikonicu, otvara se meni koji zauzima čitav ekran. Mišljenje dizajnera je da će ovaj način prikazivanja menija u budućnosti postati još popularniji.

Treba istaći još jedan aktuelan trend u dizajnu web sajtova - ravan, sveden, „čist“ dizajn (flat design). Kako je sajt prezentacionog karaktera i nema previše sadržaja, ovakav vizuelni prikaz je izabran kao idealno rešenje.

Pošto slika govori više od reči, pogledajte celokupan dizajn na našem Behance profilu i uverite se kako sve opisano izgleda.

Kroz nekoliko ključnih detalja smo predstavili projekat i ideje koje su dominirale njegovim razvojem. Sada je na Vama da u komentaru podelite svoje utiske.

autor: Kristina Bojović

Pošaljite Besplatan Upit