Video oglasi na Facebook-u

Prateći trend brzih promena u onlajn marketingu, na početku 2015. godine već možemo da prepoznamo da će video zauzeti vrlo važno mesto na društvenim platformama.

Imate sjajan video koji želite da prikažete svima? Od skoro je omogućeno oglašavanje videa u okviru oglasa na Facebook-u. Od sada vaši oglasi mogu biti mnogo interesantniji i sigurno će privući više pažnje ukoliko budete iskoristili video materijal.

Postoje tri načina da se napravi kampanja.

1.Kreirajte novi oglas i izaberite Get Video Views za cilj kroz Ads Manager ili Power Editor.

Targetirajte populaciju kojoj želite da se oglas prikazuje.

Odredite budžet koji želite da uložite u ovaj oglas kao ikoliko će se oglas prikazivati ciljnoj populaciji.

Što s optimizacije potrošnje budžeta tiče, može se odabrati opcija Video Views, kada se budžet troši svaki put kada se video prikaže.

Druga opcija je da se budžet troši po opciji Daily Unique Reach kada možete da odredite budžet koji maksimalno želite da izdvojite za 1000 impresija. Budžet se troši svaki put kada se oglas prikaže.

2.Kreirajte post na stranici koji je upload-ovan video ili link sa druge adrese, koji ćete boost-ovati na samoj stranici ili nakon objave putem Page Post Engagement.

3.Kreirajte novi oglas i izaberite opciju Get Installs Of Your App i upload-ujte video koji će biti u oglasu za promociju vaše aplikacije.

Imajte u vidu da se pravilo koje ograničava tekst na manje od 20% na vizualu odnosi i na video, tačnije na vizual koji se vidi pre pokretanja videa ( thumbnail). Kada kreirate video oglas, imate mogućnost da izaberete različitih kadrova za sliku koja se prikazuje, a u nekim slučajevima možete da upload-ujete poseban vizual.

Preporuka je da veličina videa bude do 1 GB u formatu .MOV files.

Ostali podržani fomati su: 3g2 (Mobile Video), 3gp (Mobile Video), 3gpp (Mobile Video), asf (Windows Media Video), avi (AVI Video), dat (MPEG Video), divx (DIVX Video), dv (DV Video), f4v (Flash Video), flv (Flash Video), m2ts (M2TS Video), m4v (MPEG-4 Video), mkv (Matroska Format), mod (MOD Video), mov (QuickTime Movie), mp4 (MPEG-4 Video), mpe (MPEG Video), mpeg (MPEG Video), mpeg4 (MPEG-4 Video), mpg (MPEG Video), mts (AVCHD Video), nsv (Nullsoft Video), ogm (Ogg Media Format), ogv (Ogg Video Format), qt (QuickTime Movie), tod (TOD Video), ts (MPEG Transport Stream), vob (DVD Video), wmv (Windows Media Video).

Video treba da bude najmanje 720p rezolucije i u proporcijama najmanje 16:9.

Takstualni deo oglasa je ograničen na 90 karaktera,a Headline opcija nije omogućena. Međutim možete izabrati Call To Action dugme koje će se pojaviti nakon puštanja videa, ali ne pre toga. To može biti neka od opcija: Shop Now, Book Now, Learn More, Sign Up, Download, Watch More.

Studijom iz novembra 2014. godine testirano je kako se video može uključiti u efektivnu onlajn kampanju. U periodu od 8 dana, Facebook je pomogao u vođenju test kampanje koja je prikazivana na News Feed-u na desktop kompjuterima i mobilnim uređajima. Svaka grupa je imala jedan oglas, čija je kreativa izmenjena nakon 4 dana. Poređene su tri strategije:

Prva četiri dana testiran je video oglas, druga četiti dana je kreativa podrazumevala vizual (thumbnail videa je isti kao vizual oglasa).

U drugom testu je prva četiri dana radio oglas sa vizualom, naredna četiri dana video oglas.

Treći test je podrazumevao u prvom delu test perioda vizual koji je korišćen u prethodne dve kampanje i drugi, novi vizual.

Ovaj test je pokazao da je za 1,7 puta povećan broj poseta na sajtu oglašivača kampanjom gde su korišćena dva vizuala u kreativi oglasa.

Za povećanje onlajn konverzija se najbolje pokazala kampanja gde je u prvom delu test perioda korišćen video, a u drugom delu vizual. Konvezije su povećane 1,3 puta.

Sada je sve spremno da promociju svog brenda/proizvoda podignete na potpuno novi nivo.

autor: Kristina Bojović

Pošaljite Besplatan Upit